Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -


ترشحات آلت‌تناسلي در مردان: علل، نشانه ها و درمان
ترشحات آلت‌تناسلي چيست؟
ترشحات آلت‌تناسلي به از دست رفتن غيرطبيعي مايعي از مجراي ادرار در نوک آلت‌تناسلي گفته مي‌شود که نه ادرار است و نه مايع مني.اين نشانه يک بيماري مقاربتي است و نياز به تشخيص دقيق و درمان دارد که معمولاً توسط متخصصين در يک کلينيک تخصصي انجام مي‌گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چه نشانه‌هايي دارد؟
اين ترشحات از نظر مقدار از خيلي کم تا شديد و از نظر رنگ از شفاف تا زرد يا سبز در تغيير است. زمان آن هم از فقط صبح‌ها تا در طول روز متفاوت است.

اين ترشحات معمولاً با علائم ديگري مثل موارد زير همراه است:
• سوزش در زمان دفع ادرار
• نياز مداوم به دفع ادرار
• نياز مبرم به ادرار کردن در شب
• ايجاد جوش در ناحيه تناسلي که مي‌تواند دردناک و خارش‌آور باشد
• تورم غدد لنفي در ناحيه کشاله ران

علت ايجاد اين ترشحات چيست؟
علل متداول اين ترشحات عبارتند از:
- اورتريت گنوکوکي (gonococcal urethritis)
- اورتريت غيرگنوکوکي يا غيرخاص

اورتريت گنوکوکي (سوزاک):
سوزاک توسط نايسريا گنوره ايجاد مي‌شود.
دوره نهفتگي: معمولاً دو تا پنج روز از عفونت تا پديدار شدن علائم طول مي‌کشد. بدون درمان، علائم ترشحات اورتريت و چرک‌دار طي دو هفته به اوج خود مي‌رسد.
علائم: ترشحات در 95 درصد از مردان اتفاق مي‌افتد و در 75 درصد موارد چرک‌دار، در 25 درصد موارد سفيد و تيره و در 5 درصد شفاف هستند. ادرار جديد مي‌تواند باعث شود ترشحات کمتر چرک‌دار به نظر برسند. وقتي عفونت شروع به حل شدن مي‌کند، ترشحات از چرک‌دار به مخاطي شکل تغيير مي‌کند.

انتقال: از طريق رابطه‌جنسي، ازجمله رابطه‌جنسي دهاني، منتقل مي‌شود. بدون درمان، اين عفونت ممکن است تا ماه‌ها باقي بماند.
مشکلات: ندرتاً ممکن است از مجراي ادرار تا اپيديديم (لوله ذخيره اسپرم که به بيضه‌ها متصل است) پخش شود و موجب ناباروري گردد. وقتي عفونت از طريق رابطه‌جنسي از مقعد منتقل شده باشد، عفونت مقعد متداول خواهد بود. عفونت جريان خون در کمتر از يک درصد بيماران اتفاق مي‌افتد و موجب آرتروز زانو، مچ و دست‌ها درکنار تب، لرز و ضايعات پوستي، معمولاً کورک و جوش چرکي روي دست و پا، مي‌شود.

اورتريت غيرگنوکوکي يا غيرخاص (NSU):
NSU متداول‌ترين شکل ترشحات آلت‌تناسلي است که سالانه تعداد زيادي از افراد را در سراسر جهان مبتلا مي‌کند.تعداد مبتلايان طي سه سال گذشته حتي بيشتر شده است. مردان بين 20 تا 35 سال بيشتري مبتلايان به اين مشکل هستند.

ارگانيسم‌هاي متفاوتي مي‌توانند موجب بروز اين سندرم شوند:
-کلاميديا تراکوماتيس (25 تا 60 درصد)
-ژنيتاليوم مايکوپلاسما (تا 25 درصد)
-اوره‌آپلاسما اوره (15 تا 25 درصد)
-تريکوموناس واژيناليس (17 درصد)
-تبخال تناسلي (به ندرت)

آزمايشات مشخصي براي تشخيص همه اين عفونت‌ها وجود ندارد، ازاينرو علت NSU ممکن است مشخص نشود.در برخي بيماران، هيچ رابطه‌جنسي اتفاق نيفتاده است و علت بروز علائم موادشوينده و صابون‌ها هستند. اما هيچ شواهد مشخصي براي تاييد اين تئوري وجود ندارد.

تشخيص چطور انجام مي‌شود؟
ترشحات آلت‌تناسلي با پيدا کردن گلوبول‌هاي سفيد خون در سواب مجراي ادرار يا نمونه ادرار ناشتا تشخيص داده مي‌شوند.ارگانيسم عفوني ممکن است با اين نمونه‌ها مشخص شود.در بهترين حالت، بيمار بايد در يک کلينيک مخصوص بيماري‌هاي مقاربتي براي آزمايش نمونه مورد معاينه قرار گيرد زيرا انتقال نمونه به آزمايشگاه بيمارستان مي‌تواند موجب تشخيص اشتباه شود.رنگ و مداومت ترشح هيچ کمکي به تشخيص NSU از سوزاک نمي‌کند.

اورتريت گنوکوکي يا سوزاک در 98 درصد از مردان با آزمايشات ميکروسکوپي ترشحاتي که از سواب مجراي ادرار گرفته مي‌شود، تشخيص داده مي‌شود.ساير عفونت‌ها تشخيص دشوارتري دارند. بين 6 تا 11 درصد از مرداني که فعاليت‌جنسي دارند، درمجراي ادرار خود حامل کلاميديا هستند بدون اينکه هيچ علائمي داشته باشند.
روي کار آمدن آزمايشات دقيق‌تر مثل واکنش زنجيره‌اي پليمراز و واکنش زنجيره‌اي ليگاز، تشخيص دقيق‌تري را به‌ويژه در بيماراني که هيچ علائمي ندارند، مخصوصاً اگر رابطه‌جنسي با زناني که بيماري آنها تاييد شده باشد داشته‌ باشند، ميسر مي‌سازند. اما به طور معمول اين آزمايشات در کلينيک‌هاي بيماري‌هاي مقاربتي انجام نمي‌شود.

ترشحات آلت‌تناسلي چطور درمان مي‌شود؟
اورتريت گنوکوکي
يکي از چندين نوع آنتي‌بيوتيک به صورت دوز تکي داده مي‌شود:
- سفترياکسون 250 ميليگرم (ceftriaxone) با تزريق عضلاني
- سفيکسيم 400 ميليگرم (cefixime) خوراکي
- سيپروفلوکساسين 500 ميليگرم (ciprofloxacin) خوراکي
- اوفلوکساسين 400 ميليگرم (ofloxacin) خوراکي
علاوه بر اين، دوکسي‌سيسلين 100 ميلي گرم (doxycycline) دوبار در روز به مدت يک هفته نيز معمولاً درصورت وجود کلاميديا تجويز مي‌شود. شريک‌جنسي نيز درمان يکساني دريافت خواهد کرد.

NSU
درمان معمولي آنتي‌بيوتيک شامل دوکسي‌سيسلين 100 ميلي گرم دوبار در روز به مدت يک هفته يا دوز تکي آزيتروميسين 1 گرم (azithromycin) درصورتيکه عفونت به علت کلاميديا باشد.شريک‌جنسي نيز بايد درمان مشابهي دريافت کند. بيماران بخاطر خطر جدي ابتلا دوباره به عفونت به علت رعايت نکردن درمان توسط شريک‌جنسي، مي‌بايست بعد از دو هفته مورد معاينه مجدد قرار گيرند.

بررسي روابط
لازم است ارتباط جنسي مردان مبتلا به اورتريت گنوکوکي و NSU، ترجيحاً در کلينيک تخصصي بيماري‌هاي مقاربتي تشخيص داده شده و درمان شود. بدون درمان رابطه‌جنسي، احتمال ابتلاي دوباره و شکست درمان بسيار زياد خواهد بود.شريک‌چنسي باردار يا کسي که احتمال بارداري او مي‌رود، نبايد از آنتي‌بيوتيک‌هاي اريتروميسين يا تتراسيسلين (ازجمله دوکسي‌سيسلين) استفاده کنند.
درمان متداول براي NSU در 25 درصد از موارد با شکست روبه‌رو مي‌شود. دوره‌هاي طولاني‌تر آنتي‌بيوتيک هم فايده‌بخش نبوده‌اند و معمولاً فرد دچار عفونت‌ دوباره از شريک‌جنسي درمان‌نشده مي‌شود. خيلي مهم است که درک کنيد ابتلاي دوباره NSU مي‌تواند موجب فشار روحي‌-رواني بسيار شديد بر روي افراد و روابط شود و خيلي مهم است که هر دو طرف رابطه درک کاملي از طبيعت اين مشکل و بيماري داشته باشند.
منبع:mardoman.net



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۰۷۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند